Her alışverişinizde Petiçim Puan kazanın

Kapat
Türkçe İngilizce

Faydaları Nelerdir?


FAYDALARI NEDİR?

Sayısız faydası olduğunu biliyoruz.  Peki bu faydaların sağlığımız üzerindeki etkileri tam olarak neler?

Başlangıç noktası olarak hücreyi ele alalım:

Hücre neden bozulur? Hücre sağlığı nasıl korunur?

•    Hücreler 1) besin eksikliği (yetersizlik) 2) toksik hasar (toksisite) veya ikisine birden maruz kaldıklarında işlev bozukluğu gösterirler. 

Toksik yükü atmada ve hücre onarımında en büyük ihtiyaç ise oksijendir.

KLOROFİL- HEMOGLOBİN- OKSİJEN ilişkisi:

Hemoglobin ile klorofil moleküler yapıda birbirine nerdeyse eşdeğerdir. Tek fark klorofil molekünün ortasında magnezyum, hemoglobinin ise demir bulunmasıdır. İkisi de ışık sever. Klorofil ışığın oluşturduğu ilk üründür ve herhangi bir elementin içerdiğinden daha fazla ışık enerjisi içerir. Kırmızı kan hücresi olan hemoglobin ise hücrelere oksijen taşıma görevini görür. Vücuda klorofil girdiğinde beden bunu sanki kendine aitmiş gibi emer, kırmızı kan hücresi sayısında artış olur. Böylece hücrelere daha fazla oksijen taşınır. Hücre tamiri bu sayede gerçekleşir. bağışıklık sistemi güçlenir. 

Dünyada en yüksek klorofil (70%) oranına sahip gıda ise buğday çiminin suyudur. 

Kanın artmış olan OKSİJEN taşıma kapasitesi bir çok faydayı beraberinde getirir:

•    Kanı temizler ve arındırır. Bedende güçlü bir temizleyici gibi hareket eder.. Kan şekeri bozukluklarının giderilmesi, karbonmonoksit, sigara dumanı, ağır metaller, radyasyon, egzos dumanı  gibi güçlü toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olarak kanın saflığınının korunmasını sağlar. 

•    Oksijen yüklü bir ortam hem beynimizin hem de tüm vücut dokularımızın optimal şekilde işeyebilmesi için gereken en önemli özelliktir.

Klorofil:

•    Güçlü bir antioksidan gıdadır. Sağlıklı olmak için hücrelere yeterli miktarlarda antioksidan vermelisiniz. Hücre zarları ve içindeki mitokondri adlındaki güç merkezleri serbest radikaller veya havadaki ozon, musluk suyundaki klorin gibi kimyasallar dolayısıyla oluşan oksidasyondan zarar görebilir. A, E ve C vitamini en güçlü antioksidanlardır. Buğday çimi suyunda yüksek miktarda bulunur.

•    İltihap ve yaraları iyileştiren özelliklere sahiptir. Aynı zamanda güçlü antienflematuar özelliği vardır (ödem giderici).

•    Dokuların oluşması ve tamirine yardımcı olur.

•    Magnezyumu en etkin şekilde iletir ve kan için en çok ihtiyaç duyulan oksijeni hücrelere ve dokulara taşımasına yardımcı olur.

Diğer bazı faydaları ve az bulunan içerikler:

•    İçindeki D vitamini sayesinde kalsiyum ve diğer ağır minerallerin asimilasyonunda yararlı olduğu görülmüştür. D vitamini diş ve kemik sağlığını korur, bağışıklığın dengelenmesinde etkilidir. Çim suyu doğal D vitamin kaynağıdır.

•    Sindirimi çok olumlu etkiler. Bağırsak çeperini temizler ve yenilenmesine destek olur. 

•    Glutatyon adlı aminoasit içeriği sayesinde karaciğerin yenilenmesini sağlar. Karaciğerin detoks görevini yapabilmesi için gerekli olan glutatyon 3 amino asitin bileşimiyle oluşan ve yaş aldıkça vücutta üretimi azalan en güçlü antioksidandır. Çok az gıdada bulunur. Karaciğerin glutatyon üretimi artınca özellikle sindirim sistemi, kemiklerin güçlenmesi, kan üretimi, toksinlerin atılması gibi beden işlevleri daha iyi yerine getirilir.

•    Buğday çiminin ayrıca içinde barındırdığı sodyum, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi alkali mineraller sayesinde vücutta yüksek düzeyde alkali etkisi yaptığı bilinmektedir.

•    Egzama, sedef gibi deri rahatsızlıkları için birebirdir. Ayrıca kepek problemine de iyi geldiği belirtilmiştir. Bir çok ülkede cilt hastalıkları tedavisinde buğday çimi suyu kullanılmaktadır.

•    Tansiyonu dengeler, özellikle yüksek tansiyon probleminde çok etkili olduğu bildirilmiştir.

•    Her türlü yaranın iyileşmesini hızlandırır.

•    Diş çürümelerini engellemeye yardımcı olur, dişleri güçlendirir. Ağızda çalkalama dişetleri üzerşnde antiseptik etki yapar ve güçlenmelerini sağlar.

•    Hücre sağlığına destek olduğu için çok güçlü bir antiaging ajanıdır.

•    Leucine adlı aminoasit vücudun inatçi yağ tabakasına ulaşarak sporla gitmeyen yağları yakmaya etki eder. Bu olmadan zayıflamak zordur.

•    Elektrolit eksikliği hücrenin kurumasına ve büzüşmesine sebep olur. Vücutta bir çok işlem bu minik iletken maddeler yardımıyla gerçekleşir. Çim suyu aynı zamanda bir elektrolit deposudur.

•    Posası da kullanılır, özellikle cilde peeling yapmak için idealdir. Kozmetik alanında da kullanılmaktadır.

Rapor edilmiş faydaları ve İçindekiler:

Yukarıda yazılı olan bilgilerin çoğu rapor edilmiş faydalarıdır. Özellikle içeriğinde bulunan sodyum, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum, fosfor, bakır, çinko ve ayrıca A vitamini, B kompleks (B12, B6, B5, B17, B1, B2), C, E, D, K vitaminleri bir çok laboratuar testinde defalarca kanıtlanmıştır. 

ENZİM: Enzimler, yaşam için gerekli olan temel maddelerdir. Vücudumuzda pek çok görevi yerine getirilmesini, özellikle sinir ağları ile vücudumuzun hareket kabiliyetini sağlayan çok önemli biyokimyasal maddelerdir. 30’lu yaşlarımızdan sonra enzim üretimi yavaşlamaya başlar. Ve dışarıdan alımına daha fazla ihtiyaç duyulur. Buğday çimi suyu adeta bir enzim deposudur.

AMİNOASİT: Bir tür mineral olan aminoasitler proteinin ana elementidir. Enzimlerle farkına örnek olarak bir inşaatta aminoasitler inşaatın kaba malzemeleri ise enzimler de binayı kranlardır. İkisi birlikte hücrenin yenilenmesinden sorumludur. Bugüne kadar rapor edilmiş 22 aminoasitten 17 tanesi buğday çimi suyunda bulunur.

Organik toprakta yetişmiş buğday çimi topraktaki 102 elementin 98 ini absorbe eder.

Mineral, vitamin, enzim, antioksidan, aminoasit içeriği açısından neredeyse rakipsiz bir mucize gıdadır. Tüm bunları sunan doğal bir kaynak olması çok önemlidir. Doğadaki formuyla tüketilebilmesi sağlığımız için büyük avantaj sağlar. 

Büyük olasılıkla buğday çimi suyu içmek sağlığınızı korumanın ve hastalıklara karşı önlem almanın en güvenli ve etkili yoludur.

Petiçim Buğday Çimi Suyu © 2024 | Bu site RGS Yazılım® E-ticaret Yazılımı ile hazırlanmıştır

WhatsApp ile Hemen Ulaş!