Her alışverişinizde Petiçim Puan kazanın

Kapat
Türkçe İngilizce

İçindekiler


Buğday çiminin yaşamsal elementler açısından alışılmışın çok ötesinde bir zenginliğe sahip olduğu bilimsel araştırmalarla onaylanmıştır.

Düzenli buğday çimi suyu tüketimi, yüksek alkali etkisiyle bir hücre yenileme kürü olarak da görülebilir. Klorofil, Vitamin, Mineral, Amino Asit ve Enzimler söz konusu olduğunda buğday çimi suyunun besin değeri olarak kilolarca organik sebzeyi gölgede bıraktığı söylenebilir.

Buğday çimi suyu kürlerinin mucidi Dr. Ann Wigmore’un (Hippocrates Health Institute kurucusu) çalışma arkadaşı kimyager ve araştırmacı Dr.G.H. Earp Thomas, buğday çimi suyunun içeriğinde 100’ün üzerinde madde saptamıştır. Bunun sonucunda Dr.Thomas, buğday çimi suyunun bir insanın yaşamak için ihtiyacı olan nerdeyse her türlü besini içerdiği sonucuna varmıştır.
Dr.G.H. Earp Thomas’ın 100 gr. buğday çimi suyunun yaklaşık 2 kg. sebzenin besin değerine sahip olduğunu açıkladığı analiz sonuçları şöyledir (kaynak: Weizengras, die Kraft im grünen Saft; yazan: Christine Wolfrum):

  • Portakaldan 60 x fazla Vitamin C
  • Ispanaktan 50 x fazla Vitamin E
  • İnek sütünden 30 x fazla Vitamin B1
  • Çiğ sütten 11 x fazla Kalsiyum
  • Ispanaktan 5 x fazla Demir
  • Muzdan 5 x fazla Magnezyum

Vitaminler, Amino Asitler, Enzimler ve Etkileri:

Vitamin C

Vit C tüm vitaminler arasında en önemlisi olarak kabul edilir. Bağışıklık sistemini destekler ve tam bir bakteri katilidir. Doğal Vitamin C, yapısı bozulmaya başlayan hücrelerin onarılmasına destek olur, ve bu sebeple bazı alternatif tedavi merkezlerinde damar yolundan verilerek yüksek dozlarda kullanılmaktadır.

B-Vitaminleri, Vitamin B12 ve B17

B Vitaminleri bedensel ve ruhsal sağlığımız için gereklidir. Vücutta kas ve sinir hücrelerinin yapı ve yenilenmesi için kullanılır. Ayrıca böbreklerde bulunan adrenal bezleri için yaşamsal önemi vardır. Daha nadir bir vitamin olan Vitamin B12 ise kan yapımı ve çeşitli metabolizma işlemleri için önemli bir rol oynar. Vitamin B17 (Laetril) ‘nin hastalıkları önlemede önemli bir yeri vardır.

Vitamin K

K vitamini beyin hücrelerini besleme özelliğine sahiptir. Bu yüzden beyin hücresi üretimi için gereklidir. Aynı zamanda sinir hücrelerinin de çeperini oluşturur. Kemiklerin ihtiyacı olan mineral desteğinin de parçasıdır.

Vitamin E (Alpha Tocopherol)

E vitamini doğurganlık vitamini olarak da bilinir ve güçlü bir antioksidandır. Alzheimer, Fertilite, Kalp ve dolaşım rahatsızlıklarında değerli bir destektir.

Vitamin D

Bağışıklık sistemi için yüksek öneme sahip D vitamininin 90% kadarı güneşin de yardımıyla cilt tarafından üretilir. Kış aylarında güneş ışınlarının azalmasıya birlikte kilit role sahip D vitamini üretimi azalır ve bağışıklığımız düşer. Azalan D vitamini hastalıkların oluşma riskini yükseltir.

Vitamin A (Carotinoide):

Bağışıklık sistemini destekleyen A vitamini aynı zamanda önemli bir antioksidandır.

 

Kalsiyum, Demir, Fosfor, İyot, Magnezyum, Manganez, Sodyum, Potasyum, Selenyum, Çinko, Fosfor, Kobalt, Kükürt, Bakır ve daha 75 tane mineral ve eser element içerir.

Amino Asitler:

Alanin, Arginin, Aspartik asit, Sistein, Glutamik asit, Glisin, Histidin, İzolösin, Lösin, Glisin, Metiyonin, Fenilalanin, Prolin, Treonin, Triptofan, Tirosin, Valin

Vitaminler:

Vitamin A (Carotinoide): Vitamin B1 (Tiamin), Vitamin B2 (Riboflavin), Vitamin B3 (Niasin), Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin C (Askorbik asit), Vitamin D, Vitamin E, Vitamin H, Vitamin K, Folik asit içerir.

Enzimler:

Bedenin biyokimyasal işleyişinde özellikle de besin maddelerinin parçalanma ve sindirimindeki önemli rolünden dolayı enzimlere ‘yaşamın kıvılcım’ları denebilir. Metabolizmanın ayakta kalmak için enzimlere ihtiyacı vardır. Tüm enzimler ve etkileri bugüne kadar tam anlamıyla araştırılmadığı halde modern beslenme alışkanlıklarının vücuttan sürekli enzim eksilttiği bilinmektedir. Canlı, çiğ beslenme ve buğday çimi suyu ile organizma yeni enzimler kazanır.

Amino Asitler:

İnsan vücudu tüm canlılar gibi hücrelerden oluşur. Vücudu oluşturan hücrelerin temel taşı ise proteindir. Proteinin kelime anlamı ‘en önemli’. Vücudumuz için böylesine önemli olan porteinin yapı taşı amino asitlerdir. Vücuda giren proteinler parçalanarak amino asitlere dönüşür ve kana karışır. Bedenin tüm metabolik işlemlerinde yer alırlar (hücre yenilenmesi, kas, deri, tırnak, saç, hormon ve enzim oluşumu) ve bir kısmını vücudumuz kendisi üretirken bir kısmını da dışarıdan gıdalar sayesinde alırız. Şu ana kadar keşfedilmiş doğal 20 tane amino asitten 17 tanesi buğday çimi suyunda bulunmaktadır. Yüksek protein içeriğinden dolayı sporcular için çok ilgi çekici olabilmekte ve buğday çimi suyunun sporcu performansına etkisi üzerine kapsamlı araştırmalar yapılmaktadır.

Bu içerik maddeleri bedenin tüm işlevlerinde etkilidir.

Petiçim Buğday Çimi Suyu © 2024 | Bu site RGS Yazılım® E-ticaret Yazılımı ile hazırlanmıştır

WhatsApp ile Hemen Ulaş!